Maatschappelijk verantwoordelijk ondernemen

Eldon Dakbedekking is bewust en actief bezig met MVO. Beslissingen worden daarom ook genomen aan de hand van drie facetten: people, planet, profit. Hierbij wordt gekeken hoe Eldon Dakbedekking winst kan behalen, lettend op mensen en de planeet.

 

People

  • Excelsior4all: in samenwerking met deze stichting vervult Eldon Dakbedekking haar SROI activiteiten. Excelsior4all helpt vrouwen met een afstand tot de arbeidsmarkt om (weer) in de werkende maatschappij te integreren. Momenteel werkt een vrouw voor Eldon afkomstig vanuit Excelsior4all. Excelsior4all gaat vanaf 2020 ook werken met mannen met een afstand tot de arbeidsmarkt.
  • Eldon dakbedekking is een erkend leerbedrijf. De opleidingen kunnen variëren in het kantoor, maar de voornaamste en belangrijkste erkenning komt vanuit Tectum. Tectum is de leerschool voor dakdekkers. Bij Eldon dakbedekking wordt dan werk met school gecombineerd.
  • Sponsoren van topsport: huidig nummer drie van de wereld boven de 100 kilogram, topjudoka Roy Meyer wordt gesponsord door Eldon dakbedekking en Mastum daksystemen via een Stichting. “The Small Giant” wordt begeleid en ondersteund onderweg naar de Olympische Spelen 2020 in Tokyo.

 

Goud GS Abu Dhabi - Verslag instagram
Uitgebreid verslag - Eurosport Roy Meyer + interview
Kort verslag - NOS Abu Dhabi
Krantartikel BN de Stem Road to Tokyo

 

Via deze stichting wordt ook de talentvolle judoka Matthijs van Harten gesponsord. Tokio komt voor hem te vroeg. Hij gaat zich vol power richting op de Olympische spelen in Parijs.


Rob Meyer en Matthijs van Harten stellen zich graag aan u voor

Planet

Eldon dakbedekking is bewust bezig met het klimaat. De opwarming van de aarde en het voorkomen hiervan wordt aangepakt met de volgende producten:

  • Groendaken: sedum (planten) op het dak helpt het groen in Nederland toe te nemen. Hoe meer groen, des te beter het is voor het klimaat. Veel gemeentes subsidiëren deze aanpak.
  • Energiedaken: doormiddel van energiedaken wordt er energie opgeslagen vanuit de warmte van het dak. Hierdoor kan wordt er bespaart in energiekosten.
  • Isolatie: door een goed geïsoleerd dak daalt de energie- en gasuitgaven gereduceerd. De warmte blijft door een goede isolatie binnen in de winter en houdt de warmte buiten in de zomer.
  • Zonnepanelen: Eldon dakbedekking heeft gecertificeerde installateurs van zonnepanelen. Een dak is een uitermate geschikte plek voor zonnepanelen, doordat de nagenoeg altijd schijnt op het dak.

Profit

Eldon dakbedekking is uiteindelijk gewoon een bedrijf, wat inhoudt dat er geld verdiend moet worden. Dit is echter niet de belangrijkste factor. Duurzaam omgaan mensen en het milieu staat centraal, waarbij gestreefd wordt naar maximale winst.

Contact

Locatie Alphen a/d Rijn

H.A. Lorentzweg 1
2408 AS Alphen a/d Rijn

T: 0172 - 42 24 00
E: info@eldondaken.nl

Locatie Rotterdam

Stadionweg 57b
3077 AS Rotterdam

T: 010 - 4623959
E: info@eldondaken.nl